Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
Fă o programare

Metode unice de corecție a deformației hallux valgus

Ortopedie și traumatologie
06 aug., 2015

Sănătatea aparatului locomotor ține nemijlocit de felul în care mergem și de integritatea fizică a picioarelor, care sunt expuse unei tensiuni constante din cauza mersului pe jos, a încălțămintei incomode sau a traumelor tratate incorect.

O problemă frecventă pe care o invocă pacienții Spitalului Internațional Medpark este deformarea picioarelor, și anume hallux valgus sau  așa zisele „monturi”, o diformitate care se întâlneşte la peste 70 % din femei şi 10 % din bărbaţi. Această deviere împiedică și face dificil mersul normal și postura pacientului. În acest text vom elucida care sunt tratamentele care vă ajută să scăpaţi de această problemă definitiv.

Cauzele apariției hallux valgus

Cea mai frecventă cauză a hallux valgus -ului este purtarea permanentă a încălţămintei cu toc înalt. În acest caz, se modifică anatomia piciorului: bolta arcuită se aplatizează, apar „monturi” şi bătături, iar degetele capătă forma unui ciocan. O altă cauză a acestei patologii este platfusul sau talpa plată. În acest caz, muşchii îşi pierd din elasticitate, nu se menţine bolta arcuită a piciorului în mod natural, astfel greutatea se distribuie neuniform. În grupul de risc se includ şi persoanele a căror activitate presupune o lungă şedere în picioare, sportivii cu leziuni ale măduvei spinării și picioarelor, precum şi femeile în perioada menopauzei.

Încălţămintea ortopedică combinată cu masaj ajută în fazele timpurii ale apariţiei acestei patologii. Dar, dacă deviația este într-o stare avansată, atunci este necesară o intervenţie chirurgicală. În baza experienţei internationale, împreună cu propriile tehnici, dr. Hakan Eren a dezvoltat o metodă chirurgicală unică de corecţie a monturilor. Eficienţa acestei metode este foarte înaltă, iar complicaţiile – minime.

Avantajele intervenției

Intervenția chirurgicală cu metodă unică de corecție a monturilor este:

  • realizată  sub anestezie loco – regională
  • durează aproximativ o oră
  • pacientul este externat în câteva zile, păşind pe partea laterală a piciorului
  • Perioada de reabilitare după o astfel de intervenţie este de 3 luni.

Este important să apelați cât mai rapid la doctor, de îndată ce observați că zona se inflamează sau aveți un disconfort considerabil în timpul mersului.

Pentru detalii și programări, accesați www.medpark.md sau apelați 022 40 00 40, disponibil 24/7.

 

Aplicație mobilă
FREE - In Google Play
Descarcă