Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Anatomie patologică

Niciun tratament oncologic nu poate începe fără examenul anatomo-patologic. Este o etapă obligatorie de diagnostic în afecțiunile oncologice, deoarece există multe tipuri de tumori și fiecare necesită diferite scheme de tratament. Orice inexactitate la această etapă poate afecta evoluția bolii și calitatea vieții pacientului.

Anatomia patologică presupune examinarea porțiunilor de țesut afectat de cancer de către medici specializați. Țesuturile sunt prelevate în urma biopsiei, intervențiilor chirurgicale sau altor proceduri, fiind transmise ulterior în laborator.

În laborator medicul prelucrează țesuturile și le examinează sub microscop pentru a stabili caracterul celulelor, dacă sunt de natură malignă sau benignă. Uneori sunt necesare o serie de manipulări suplimentare cu diferiți agenți pentru a urmări comportamentul celulelor.

Examenele anatomo-patologice includ:

 • Examenul histopatologic pentru biopsii și țesuturi prelevate chirurgical;
 • Imunohistochimie;
 • Citologia cervicovaginală Babeș-Papanicolau convențională sau în mediu lichid;
 • Biologie moleculară și genetică ș.a.

Interpretarea rezultatelor examentului anatomo-patologic se face de către medicii specialiști în fiecare domeniu (citolog, morfolog).

În baza rezultatelor patologice obținute medicii apreciază cu exactitate ce tip de celule canceroase s-au confirmat și ce schemă de tratament în acest caz este cea mai recomandată. Pacientul, la fel, trebuie să cunoască toată informația din acest raport patologic.

DE CE SĂ ALEGI SERVICIILE ONCOLOGICE MEDPARK:
 • Echipă multidisplinară care colaborează pentru identificarea celui mai bun plan de tratament pentru fiecare pacient (Tumor Board), alcătuită din: oncolog medical, morfopatolog, radiolog-imagist, specialist chirurg, radioterapeut, psihoterapeut și asistente medicale specializate;
 • Oferirea suportului complet pacienților, începând cu screening, diagnostic, până la tratamentul celor mai complexe cazuri și monitorizare post-tratament;
 • Echipamente performante de diagnostic și infrastructură chirurgicală modernă;
 • Metode de tratament conform ghidurilor și protocoalelor internaționale;
 • Medicamente și consumabile de cea mai înaltă calitate;
 • Colaborarea cu spitale de top la nivel mondial, specializate în oncologie pentru o a doua opinie medicală și pentru realizarea tratamentelor ce nu pot fi efectuate în țară.
 • Spitalul Internațional Medpark este acreditat de către Joint Comission International – cea mai înaltă apreciere în domeniul medical, care garantează calitatea serviciilor și siguranța pacientului.
Pentru programări și detalii apelează 022 40 00 40 (disponibil 24/24).