Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Anestezie şi terapie intensivă

Spitalul Internațional Medpark dispune de un Departament de Anestezie și Terapie Intensivă conform standardelor internaționale.

Anestezie

Anestezia este specialitatea medicală care asigură, prin mijloace farmacologice și tehnice specifice, condițiile necesare pentru desfășurarea actului chirurgical, a îngrijirii perioperatorii și a altor proceduri diagnostice, terapeutice.

Grație tehnologiei inovatoare, dar și conduitei postoperatorii, perioada de îngrijire a pacienților care au necesitat o intervenție chirurgicală complicată în cadrul spitalului Medpark este net redusă. Astfel, dacă în Republica Moldova media perioadei de convalescență a pacienților după intervenții pe cord, care se află în secția de terapie intensivă, este de 4 zile, în cadrul spitalului Medpark perioada medie de convalescență a acestora este de o singură zi, fapt care reduce semnificativ riscul complicațiilor postoperatorii.

Terapie intensivă maturi

Serviciul de terapie intensivă se ocupă de supravegherea și reabilitarea pacienților după intervenții chirurgicale complexe pe cord, neurochirurgicale, după un infarct miocardic acut sau care se află în stare critică.

Medicii reanimatologi asigură tratament conform ghidurilor naționale și internaționale, iar dotarea cu echipamente ultramoderne permit îngrijirea pacienților la cele mai înalte standarde. Printre acestea se regăsesc aparate mobile de diagnostic, care permit realizarea în orice moment a radiografiilor, a ecografiilor cardiace sau a coronarografiilor; analizatoare vitale, aparatul de dializă sau cel de contrapulsație.

Pacienții care aleg să se trateze în cadrul spitalului Medpark beneficiază de suportul și îngrijirea unei echipe multidisciplinare, formată din medici neurologi, endocrinologi, cardiologi, pneumologi, hepatologi, nutriționiști și kinetoterapeuți. Acest fapt permite o abordare complexă a fiecărui caz medical și crește semnificativ rata de reușită a tratamentului.

Terapie intensivă neonatală

Unitatea de Terapie Intensivă Neonatală Medpark, singura de acest fel în domeniul privat, este gata să acționeze prompt în orice moment, fiind dotată cu toate echipamentele necesare recuperării cât mai rapide a nou-născutului:

  • aparate VAP (Ventilare Artificială Pulmonară), care reglează toți parametrii respirației nou-născutului;
  • aparate CPAP, care formează presiune pozitivă la sfârşitul expirului;
  • 3 incubatoare pentru prematuri, care reglează temperatura şi umiditatea mediului;
  • 2 mese cu căldură iradiată, pentru reglarea temperaturii corpului nou-născutului;
  • aparat USG mobil, care permite efectuarea ultrasonografiei, neurosonografiei și Ecodoppler cardiac la patul bolnavului, în cazul în care nou-născutul nu este transportabil;
  • aparat mobil de roentgen.

Mamele care aleg să nască la Medpark știu că, în acele rare ocazii când bebelușii au nevoie de îngrijiri speciale, pot beneficia de toate avantajele Unităţii de Terapie Intensivă Neonatală Medpark.

Departamentul dispune de Terapie intensivă:

  • generală – 7 paturi;
  • coronariană – 5 paturi;
  • pentru nou-născuţi – 5 paturi.