Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Diagnostic oncologic

Stabilirea unui diagnostic corect și detaliat este prima și cea mai importantă etapă pentru planificarea tratamentul oncologic.

Cel mai des tumorile sunt depistate în cadrul unor investigații de rutină: ecografii, radiografii sau în timpul screeningurilor specifice. Confirmarea sau excluderea diagnosticului de cancer se efectuează cu ajutorul unor investigații mai avansate.

După diagnosticarea cancerului (confirmarea morfologică) este absolut necesară stadializarea acestuia, adică determinarea gradului de răspândire a celulelor canceroase în organism. Stadializarea tumorii include și investigații suplimentare.

În funcție de tipul de cancer, metodele de diagnostic oncologic disponibile la Medpark includ:

  • Biopsia cu ac – standardul de aur recomandat de ghidurile internaționale în diagnosticul cancerului mamar, al ganglionilor limfatici, prostată, glandă tidoidă. Procedura este minim invazivă, se efectuează ambulatoriu, în câteva minute, dar este cea mai informativă. Cu ajutorul unui ac se prelevează o porțiune din țesutul afectat și celulele se examinează sub microscop pentru a vizualiza modificările patologice.
  • PET-CT – disponibil doar la Medpark. Scanarea PET-CT este cea mai avansată metodă de diagnostic a cancerului în prezent. În Republica Moldova este disponibilă doar la Spitalul Internațional Medpark. PET-CT este o tehnica integrată de imagistică medicală, care combină 2 tipuri de scanare: PET (tomografia cu emisie pozitronică) și CT (tomografie computerizată). Investigația este utilizată pentru diagnosticarea timpurie a cancerului, localizarea, stadializarea tumorii, depistarea precoce a recidivelor, metastazelor și evaluarea eficienței tratamentului în afecțiunile oncologice.
  • Scintigrafia este o tehnică imagistică modernă, utilizată în medicina nucleară, ce permite detectarea a numeroase afecţiuni care se regăsesc atât la scară structurală cât şi funcţională, la nivel de sistem osos și glanda tiroidă.
  • Tomografie Computerizată (CT)
  • Rezonanță magnetică nucleară (RMN)
  • Mamografie ș.a.

Atunci când cancerul este depistat precoce șansele de recuperare sunt mai mari, dar și în stadii avansate medicina modernă oferă tot mai multe soluții de tratament.

DE CE SĂ ALEGI SERVICIILE ONCOLOGICE MEDPARK:
  • Echipă multidisplinară care colaborează pentru identificarea celui mai bun plan de tratament pentru fiecare pacient (Tumor Board), alcătuită din: oncolog medical, morfopatolog, radiolog-imagist, specialist chirurg, radioterapeut, psihoterapeut și asistente medicale specializate;
  • Oferirea suportului complet pacienților, începând cu screening, diagnostic, până la tratamentul celor mai complexe cazuri și monitorizare post-tratament;
  • Echipamente performante de diagnostic și infrastructură chirurgicală modernă;
  • Metode de tratament conform ghidurilor și protocoalelor internaționale;
  • Medicamente și consumabile de cea mai înaltă calitate;
  • Colaborarea cu spitale de top la nivel mondial, specializate în oncologie pentru o a doua opinie medicală și pentru realizarea tratamentelor ce nu pot fi efectuate în țară.
  • Spitalul Internațional Medpark este acreditat de către Joint Comission International – cea mai înaltă apreciere în domeniul medical, care garantează calitatea serviciilor și siguranța pacientului.
Pentru programări și detalii apelează 022 40 00 40 (disponibil 24/24).