Vă rugăm să activați dispozitivul în
modul portret
https://medpark.md
Găsesc un doctor Fac o programare Găsesc un serviciu

Servicii clinice

Serviciile clinice pentru tratamentul FIV la Medpark includ tot spectrul de consultații și investigații, necesare pentru a stabili și trata problemele legate de infertilitate.

  • Consultaţii ginecologice;​
  • Investigaţii de fertilitate;
  • Ultrasonografii;
  • Stimulare ovariană;
  • Inseminare intrauterină;​
  • Fertilizare In Vitro;
Ce trebuie de adus?

Dacă anterior au fost efectuate analize de tipul: spermogramă (analiza spermei), histerosalpingosgrafie (vizualizarea uterului şi trompelor uterine cu ajutorul razelor X), analizele ale hormonilor, atunci se recomandă să vă prezentaţi cu rezultatele acestor investigaţii.

Durata tratamentului FIV

Durata tratamentului o veţi decide împreună cu doctorul dvs, aceasta ar putea varia între 15-20 zile. În acest timp, va trebui să vă prezentaţi la clinică de 4 -5 ori pentru efectuarea următoarelor proceduri: monitorizarea foliculară, colectarea de ouă şi transferul embrionului.

Mulți dintre pacienți sunt ajutați cu tratamente de bază pentru infertilitate. Dacă dumneavoastră și partenerul dumneavoastră aveți dificultăți de a concepe un copil, atunci este posibil să doriți să aflați mai multe despre tratamentele pentru infertilitate, cum ar fi inseminarea intrauterină (IUI), care este adesea menționată ca “inseminare artificială.” În afară de IUI, există și alte metode care au permis cuplurilor să simtă bucuria de a avea o sarcină și de a naște, după luni, chiar ani, de încercări eșuate de a obține o graviditate. Aici este o scurtă prezentare a celor mai frecvente tratamente de infertilitate:

Monitorizarea ciclului natural

În unele cazuri, pacientele nu rămân gravide din cauza dificultăților legate de calendarul ovulației. Medicul monitorizează aceste paciente pentru a determina când se produce ovulația cu scopul actului sexual temporizat sau asistă pacienta prin efectuarea inseminării intrauterine. Tratamentul ulterior depinde de rezultatele acestor teste.

Inducerea ovulației

Inducerea ovulației este unul dintre tratamentele cele mai comune pentru mai multe cauze de infertilitate. Acest proces presupune stimularea ovarelor unei femei prin utilizarea medicamentelor pentru inducerea ovulației sau medicamente de fertilitate. Tratamentul are drept scop sporirea șansei de sarcină, permițând dezvoltarea a 2-3 ovule la femeile care nu au ovulație sau au ovulație neregulată. Medicamentele se administrează până când foliculii din ovare ating o anumită mărime la examenul ecografic. Fiecare folicul conține un ovul. Atunci când foliculii ating o anumită mărime, se face injecția de hCG pentru ruperea foliculului. Dupa aceasta, este recomandat actul sexual sau este realizată inseminarea artificială (inseminare intrauterina, IUI).

Inseminarea Intrauterină

Inseminarea intrauterina (IUI) este introducerea spermatozoizilor spălați în uterul femeii, atunci când ea este în perioada ovulației. Procedura se efectuează pentru acele cupluri, care au funcția normală a trompelor uterine, ovulație, calitate și cantitate potrivită a spermei.

IUI este adesea recomandată pentru femeile sau cuplurile care:
  • au probleme de ovulație și primesc tratament de inducție a ovulației;
  • au imposibilitatea de a avea contact sexual normal cu ejaculare în vagin, la momente potrivite;
  • au infertilitate masculină ușoară;
  • au infertilitate inexplicabilă;
Acest tratament constă din trei etape:

1. Inducerea ovulației: tratament medical efectuat pentru a iniția ovulația. La această etapă, ne propunem să obținem 2-3 foliculi pentru a matura ovulele în ovar.
2. Pregătirea spermei: cele mai multe dintre probele de spermă primite de laborator sunt colectate prin masturbare în ziua IUI. Odată ce mostra de spermă ajunge în laborator, aceasta este procesată prin utilizarea unor tehnici diverse de purificare care permit spermatozoizilor să se separe de lichidul seminal, spermatozoizii morți, resturi celulare și bacterii. Prelucrarea probei în acest mod permite colectarea numai a spermatozoizilor viabili și puternici.
3. Introducerea spermatozoizilor cu ajutorul unui tub subțire direct în colul uterin al femeii sau în uterul ei. În timpul acestui proces, este necesară respectarea cu atenție a condițiilor de sterilitate.